Financieel en scheiding

Financieel en scheiding

Hebben jullie begeleiding nodig bij de financiële afhandeling van de scheiding? Naast alle emoties die spelen bij een scheiding moeten er ook afspraken gemaakt worden over de financiële gevolgen. De registermediators van Divortium begeleiden in de keuzes voor deze financiële gevolgen.

Wij zijn met onze financiële en juridische achtergrond en zeer ruime ervaring goed op de hoogte van de (fiscale) wet- en regelgeving en helpen bij het maken van de verschillende beslissingen.

Als scheidingsspecialist brengen we in beeld hoe je portemonnee eruit ziet na de scheiding. Er worden afspraken gemaakt over het inkomen, vermogen en eventuele schulden. Meer weten over de mogelijkheden en kosten? Vraag dan een vrijblijvend informatiegesprek aan.

Financieel en scheiding: de gevolgen in kaart

Afhankelijk van het soort relatie zijn ook de financiële consequenties van een scheiding verschillend. In de begeleiding nemen we alle factoren mee. Zo kan het type relatie verschillen. Denk daarbij aan een huwelijk, geregistreerd partnerschap of een samenleving. Andere belangrijke factoren zijn inkomens, werken in loondienst en het eventuele bezit van een eigen onderneming.

Verder speelt de gezinssituatie een rol bij de zakelijke afspraken van een scheiding. De vermogensverdeling van een scheiding is daardoor steeds anders en dus ook de financiële gevolgen.

Het is begrijpelijk dat niet iedereen volledig op de hoogte is van de verschillende financiële gevolgen bij een scheiding. Juist daarom denken wij graag met jullie mee en staan we jullie bij als registermediator. Waarom je kiest voor Divortium?

  •  Alle financiële kennis rondom scheidingen;
  •  Professioneel met een persoonlijke benadering;
  •  Ruim 12 jaar ervaring;
  •  Duidelijke afspraken zodat iedereen verder kan;
  •  Kies voor videobellen of kom langs op kantoor.

Vermogen

Er kan sprake zijn van vermogen dat verdeeld gaat worden bij een scheiding. Gedacht kan worden aan verdeling van spaargeld of beleggingen of het verdelen van overwaarde in een woning. Maar ook eventueel waarde in verschillende verzekeringspolissen kunnen in aanmerking komen voor verdeling of verrekening bij scheiding. Het is goed om te weten dat er verschillende fiscale regelgeving van toepassing is op de afspraken.

Juist daarom is het van belang om je te laten begeleiden door de registermediators van Divortium. Zij zijn met hun financiële en juridische achtergrond bij uitstek op de hoogte van deze regelgeving en in het bijzonder bij scheiding.

Zo wordt voorkomen dat er achteraf verrassingen komen, die goed voorkomen hadden kunnen worden. Ook denken zij uiteraard mee voor het vinden van oplossingen voor iedere situatie. Of kunnen zij sparringpartner zijn met jullie eigen financieel adviseur, om zo de best mogelijke oplossing te vinden voor de financiële gevolgen van de scheiding.

Scheiden en schulden

Natuurlijk is er ook vaak sprake van schulden die verdeeld moeten worden of waar beide partijen aansprakelijk voor blijven, ook na scheiding. Denk bijvoorbeeld aan de hypotheek op de woning of een persoonlijke lening. Maar ook voor een leasecontract voor een auto of creditcard kunnen beide partijen aansprakelijk zijn. Het is van groot belang de afspraken hierover zorgvuldig te formuleren en vast te leggen in het convenant.

In een convenant worden alle zakelijke afspraken voor de scheiding vastgelegd. Hierdoor ontstaat er duidelijkheid en rust voor beide partijen en blijven er geen open eindjes meer bestaan.

Inboedelverdeling bij een scheiding

Naast deze vermogensverdeling bij scheiding, worden ook de spullen in huis verdeeld. In de praktijk zien we dat partijen dit op verschillende manieren organiseren. Of zij maken een lijst waarop de belangrijkste inboedelgoederen staan, met een verdeling wie welke spullen krijgt toebedeeld.

Maar vaak ook organiseren partijen dit in onderling overleg. Soms blijven de meeste inboedelgoederen bij 1 partij en wordt een vergoeding betaald aan de andere partij, om ervoor te zorgen dat beiden over voldoende inboedelgoederen beschikken om een nieuwe toekomst te kunnen starten. Voor iedere situatie is een passende oplossing te vinden.

Neem contact met ons op

Contact Us
Selectievakjes