Geregistreerd partnerschap ontbinden

Geregistreerd partnerschap ontbinden

Een geregistreerd partnerschap ontbinden? Schakel de hulp in van Divortium. Als Mfn registermediators hebben wij jaren ervaring met de bijbehorende procedures.

We hebben alle financiële en juridische kennis in huis. Dit maakt het mogelijk om duidelijke gezamenlijke afspraken op papier te zetten, terwijl we uiteraard rekening houden met emoties die spelen bij een breuk.

Hoe het verbreken van een geregistreerd partnerschap verloopt, hangt af van diverse factoren. Zo is het bijvoorbeeld van belang of er minderjarige kinderen betrokken zijn.

Benieuwd naar de mogelijkheden bij het ontbinden van een geregistreerd partnerschap? Vraag dan een vrijblijvend informatiegesprek aan.

Een geregistreerd partnerschap ontbinden zorgt altijd voor een vervelende situatie. Er komt veel op je af en emoties als verdriet, teleurstelling en frustratie kunnen een rol spelen. Om de ontbinding goed te laten verlopen is het verstandig om een mediator in te schakelen.

Gedurende de procedure zorgen wij dat er afspraken op papier komen waar beide partijen tevreden mee zijn. Waarom kies je voor Divortium?

  •  Persoonlijke benadering en werkwijze;
  •  Alle juridische en financiële kennis op het gebied van een geregistreerd partnerschap ontbinden;
  •  MfN registermediators met meer dan 12 jaar ervaring;
  •  Wij zorgen voor duidelijke afspraken zodat iedereen verder kan;
  •  Kom langs of kies voor videobellen.

Geregistreerd partnerschap ontbinden zonder minderjarige kinderen

Een geregistreerd partnerschap ontbinden zonder minderjarige kinderen kan zonder rechter. Een mediator van Divortium stelt samen met jullie een overeenkomst, convenant, op waarin onder andere afspraken staan rondom de financiële verdeling. Ook worden er afspraken gemaakt over partneralimentatie en het wel of niet verdelen van het pensioen.

Zijn jullie het samen eens dan zal de advocaat, waar wij mee samenwerken, het getekende convenant naar de burgerlijke stand van de gemeente sturen waar het geregistreerd partnerschap is gesloten. Daarna is het geregistreerd partnerschap beëindigd. De datum van inschrijving van de beëindiging van het geregistreerd partnerschap is belangrijk in verband met eventuele partneralimentatie, pensioen of bijvoorbeeld het aangaan van een nieuw partnerschap of huwelijk. Het ontbinden van het geregistreerd partnerschap zonder kinderen kan dus zonder tussenkomst van een rechter.

Geregistreerd partnerschap beëindigen met minderjarige kinderen

Een geregistreerd partnerschap ontbinden met minderjarige kinderen kan niet zonder tussenkomst van een rechter. Net als bij een huwelijk is het ouderschapsplan verplicht. Zie ook het stukje Scheiden en Kinderen op deze website. De procedure voor ontbinding van het geregistreerd partnerschap met minderjarige kinderen is gelijk aan een echtscheiding.

Geregistreerd partnerschap in gemeenschap van goederen

Net als bij het huwelijk kun je een geregistreerd partnerschap in gemeenschap van goederen zijn aangegaan of met partnerschapsvoorwaarden. Zijn jullie het geregistreerd partnerschap voor 2018 aangegaan, dan betekent dat bij gemeenschap van goederen dat alles wat er is (alle bezittingen en/of schulden) tussen jullie gelijk verdeeld dient te worden. Een uitzondering hierop is bijvoorbeeld een schenking of erfenis met een uitsluitingsclausule, dit bedrag valt daarbuiten.

Geregistreerd partnerschap met partnerschapsvoorwaarden

Met partnerschapsvoorwaarden bepaal je zelf welke bezittingen/schulden van jullie samen zijn en welke persoonlijk. Partnerschapsvoorwaarden worden vaak opgesteld als er sprake is van een eigen onderneming. Zo wordt zakelijk en privé gescheiden, bijvoorbeeld bij eventuele schuldeisers is de partner beschermd.

Schenkingen en/of erfenissen vallen in principe buiten het te verrekenen vermogen en blijven persoonlijk.Op het moment dat jullie besluiten het geregistreerd partnerschap te ontbinden is de verdeling afhankelijk van de opgestelde partnerschapsvoorwaarden.

Geregistreerd partnerschap vanaf 1 januari 2018

Als je een geregistreerd partnerschap bent aangegaan zonder voorwaarden vanaf 1 januari 2018 dan is dat in beperkte gemeenschap van goederen. In het kort betekent dit dat alle bezittingen en/of schulden die tijdens het geregistreerd partnerschap zijn ontstaan, van jullie samen zijn. Een uitzondering hierop zijn erfenissen of schenkingen die ontvangen zijn gedurende het geregistreerd partnerschap, die blijven persoonlijk. Tenzij de schenker of erflater anders heeft aangegeven.

De bezittingen en/of schulden die je had voor het aangaan van het geregistreerd partnerschap blijven persoonlijk. Bij de verdeling wordt hier uiteraard rekening mee gehouden.

Een geregistreerd partnerschap kan ook met voorwaarden zijn aangegaan. Vanaf 1 januari 2018 betekent dat bijvoorbeeld dat er is gekozen voor een gemeenschap van goederen. Uiteraard zal een mediator van Divortium rekening houden met deze voorwaarden bij de ontbinding van het geregistreerd partnerschap.

Geregistreerd partnerschap ontbinden: vraag om hulp

Een geregistreerd partnerschap beëindigen kan voor veel stress zorgen. Het geeft dan een prettig gevoel als de ontbinding door professionele specialisten wordt begeleid. Dankzij onze ervaring en persoonlijke werkwijze zorgen wij ervoor dat de ontbinding goed verloopt, zodat jullie verder kunnen.

Vragen of een afspraak maken? Neem contact op, een geregistreerd partnerschap ontbinden kun je het best doen met begeleiding van professionals.

Neem contact met ons op

Contact Us
Selectievakjes