Online scheiden

Online scheiden wordt in vele vormen aangeboden op internet. Vaak is het gericht op het zo goedkoop en snel mogelijk regelen van een scheiding. Wij geloven dat online scheiden een prima manier is om de afspraken van een scheiding overeen te komen. Echter het moet wel passen in de specifieke situatie. Lees hieronder alles over de mogelijkheid voor online scheiden.

Wat is online scheiden bij Divortium?

Online scheiden is een manier om een echtscheiding te regelen en aan te vragen zonder dat beide partijen fysiek aanwezig hoeven te zijn bij bijvoorbeeld mediation gesprekken of de rechtbank.

Online scheiden bij Divortium gaat als volgt: het opvragen van benodigde stukken en de administratieve afhandeling kunnen allemaal digitaal. Het bespreken van essentiële afspraken, waarbij kennis van zaken nodig is, kan via videobellen (Skype, teams etc.). De stukken (convenant en eventueel ouderschapsplan) stellen wij op, zodat zeker is dat er geen onderwerpen worden vergeten of niet juist worden verwoord. Op deze manier kunnen jullie zorgeloos online scheiden.

Kiezen jullie voor scheiden online? Ga dan voor online mediaton

Hebben jullie besloten te gaan scheiden? Online scheiden kan in sommige gevallen een prima oplossing zijn om de scheiding te regelen. Op het moment dat er over de grote onderwerpen overeenstemming is, kan het online regelen van de scheiding veel tijd besparen.

In de meeste gevallen is het wel aan te raden om dit te doen in combinatie met online mediation. Dit houdt in dat er bij het online regelen van de scheiding een aantal digitale gesprekken gevoerd worden met een mediator. Belangrijke onderwerpen worden besproken om te zorgen dat alle partijen emoties, wensen en voorkeuren kunnen uitspreken. Ook kan de mediator waar nodig nog informatie meegeven, helpen met het vinden van de juiste oplossingen en een onpartijdige gesprekspartner zijn.

Door online mediation gesprekken te voeren zullen jullie merken dat je na de scheiding met een geruster gevoel verder kan!

Goedkoop online scheiden soms duurkoop!

Er wordt op internet veel gesproken over “goedkoop online scheiden”. Wij zijn voorstander van snel en efficiënt, maar dit moet niet ten koste gaan van de kwaliteit. Voor een aantal onderdelen van de afspraken is kennis van zaken onontbeerlijk. Denk bijvoorbeeld aan de eigen woning, pensioen en fiscale afspraken.

Onze ervaring leert dat mensen die kiezen voor “online scheiden” vaak de afspraken voor de kinderen wel goed onderling kunnen maken. Dan is het nog altijd van belang om te checken of de financiële afspraken voor de kinderen juist en fiscaal zo gunstig mogelijk zijn gemaakt. Het is goed om de afspraken voor de financiën voor de kinderen te toetsen aan de wettelijke maatstaven. Als mensen bij ons kiezen voor online scheiden, dan toetsen wij dit altijd!

Efficiënt en snel: scheiden online

Een voordeel van online scheiden is dus dat veel zaken efficiënt en snel geregeld kunnen worden. Hoe zit dit precies?

Omdat de afspraken digitaal ingepland worden heb je niet te maken met reistijd en waardoor afspraken efficiënt gepland kunnen worden. Hierdoor kan het proces vaak sneller verlopen. Ook gaat het vaak om een situatie waarbij de betrokken partijen onderling al veel afspraken hebben gemaakt. Dit zorgt ervoor dat er ook minder ondersteuning door een mediator vereist is.

Tijdens de digitale afspraken met de mediator wordt de benodigde kennis om juiste keuzes te kunnen maken overgedragen. Het overleggen van documentatie en definitieve afspraken kan ook allemaal digitaal geregeld waardoor jullie relatief snel kunnen scheiden online.

Online scheiden is niet voor iedereen de beste keuze

Het is natuurlijk heel erg handig dat er tegenwoordig zoveel online geregeld kan worden. Maar in het geval van een echtscheiding is dit niet altijd de beste keuze. Het zijn in veel gevallen natuurlijk emotionele trajecten waarbij er nog veel onbesproken is, complexe situaties opgelost moeten worden of betrokken partijen niet meer zo goed met elkaar door één deur kunnen.

Overleg daarom met elkaar en eventueel met de mediator van Divortium wat voor jullie de beste keuze is. Emotionele of ingrijpende gesprekken kun je namelijk in de meeste gevallen beter fysiek voeren. Online met elkaar communiceren is anders omdat je non-verbale communicatie minder goed over kan brengen en het toch minder persoonlijk voelt. Bekijk daarom goed of online scheiden de beste oplossing is voor jullie.

Meer weten over online scheiden of een afspraak maken?

Denken jullie dat online scheiden een geschikte oplossing is voor jullie? Twijfelen jullie over de aanpak? Willen jullie de scheiding gedeeltelijk online afhandelen? Of hebben jullie een andere vraag over online scheiden?

Neem vrijblijvend contact met ons op! Wij denken graag met jullie mee. Het is te allen tijde mogelijk om een vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen. Zo krijgen jullie antwoord op jullie vragen en kunnen we bekijken of online scheiden inderdaad een goede keuze is voor jullie situatie.

Afspraak maken voor online scheiden

Neem contact met ons op

Contact Us
Selectievakjes