Wie zijn wij?

Wie zijn wij

Als je begeleiding bij een echtscheidingsprocedure nodig hebt wil je kunnen rekenen op een professionele en persoonlijke benadering. Marieke van Namen en Petra Schiphuis, de scheidingsmediators van Divortium, zorgen daarvoor.

Allebei hebben zij ruim 10 jaar ervaring in het vak en zijn zij aangesloten bij De Scheidingsdeskundige, het kenniscentrum voor de scheidingsexpert. Hieronder lees je meer over Petra en Marieke.

Direct een vrijblijvende afspraak maken bij Divortium?

Petra Schiphuis

Zorgt voor begeleiding bij alle procedures.

Een financiële duizendpoot met het hart op de goede plek. Zo kun je Petra Schiphuis (1967) in een paar woorden schetsen. Petra is niet alleen een kundig MfN register mediator en scheidingsspecialist, maar ook Erkend Financieel Adviseur en Register Makelaar Vastgoed. Kortom, er zijn weinig vragen waar Petra geen antwoord op weet.

Als scheidingsspecialist en mediator helpt ze om een stukgelopen relatie goed af te sluiten, niet alleen op financieel gebied, maar juist ook op het emotionele vlak. Zeker als er kinderen bij betrokken zijn. Als partner kan je besluiten om elkaar nooit meer te hoeven zien, echter als er kinderen zijn blijven jullie levenslang ouders. Door haar jarenlange ervaring is ze met haar (mensen)kennis voor veel klanten een betrouwbaar steunpunt gebleken.

Nazorg

Het spreekt voor zich dat het proces wordt afgesloten met een juridisch stevig convenant en een gedegen ouderschapsplan. En loopt na de scheiding nog niet alles naar wens dan kun je altijd bij Petra terecht voor nazorg.

Als scheidingsspecialist en mediator begrijpt Petra als geen ander hoe ingewikkeld het kan zijn om belangrijke beslissingen te moeten nemen in een emotioneel zware tijd. Ze maakt voor haar klanten moeilijke dingen makkelijker. Elke scheiding is maatwerk.

Focus op duidelijkheid

Als een echtscheiding goed is geregeld weten alle betrokkenen waar ze aan toe zijn. Dan is er duidelijkheid voor de kinderen, over het wonen, wat je per maand in je portemonnee hebt etc. Dan keert de rust weer en kunnen alle betrokkenen de blik weer richten op de toekomst. Petra heeft in Noord-Nederland een uitstekende reputatie met haar scheidingspraktijk Scheiden en Meer. Inmiddels heeft ze haar haar praktijknaam veranderd in DIVORTIUM, het Latijnse woord voor scheiden. De praktijk van Petra is gevestigd in Musselkanaal. Videobellen/ online scheiden is uiteraard ook mogelijk.  

Marieke van Namen

Zorgt voor begeleiding bij alle procedures.

Door haar juridische, financiële en coaching achtergrond beheerst Marieke (1974) alle aspecten die bij een echtscheiding aan de orde komen. Aandacht voor kinderen binnen een scheiding vindt Marieke belangrijk. Marieke is meester in de rechten, Scheidingsspecialist, MfN registermediator en coach.

Het is een uitdaging de balans te vinden tussen de ‘zachte’ en de ‘harde’ kant van een scheiding. Want met aandacht en zorg voor alle emoties die bij een scheiding spelen, zullen toch ook de zakelijke en organisatorische aspecten goed geregeld moeten worden. Zodat beide partners én kinderen zo goed mogelijk verder kunnen.

Oog voor de mens

Marieke is een scherpe analyticus die wordt gekarakteriseerd als alert, positief en energiek. Met oog voor de mens. Hiermee is Marieke in staat de communicatie tussen mensen op gang te brengen. Iets wat onontbeerlijk is in een scheidingsproces.

Een scheiding regelen/aanvragen is vaak moeilijk en emotioneel. Door duidelijkheid te scheppen, objectief de zaken transparant te maken en het goed voor beide partijen te regelen, streeft Marieke er naar de pijn tot een minimum te beperken.

Uitstekende reputatie

Marieke heeft in Zuid-Holland een uitstekende reputatie met haar scheidingspraktijk Eqinox. Inmiddels heeft ze haar haar praktijknaam veranderd in DIVORTIUM, het Latijnse woord voor scheiden. De praktijk van Marieke is gevestigd in Gorinchem. Videobellen/ online scheiden is uiteraard ook mogelijk.