Wie zijn wij?

Wie zijn wij

Divortium is ontstaan uit een samenwerking tussen Petra Schiphuis en Marieke van Namen. Wij werken al ruim 12 jaar samen als scheidingsspecialist/mediator. Ooit samen gestart met de opleiding tot scheidingsspecialist en vanaf het begin samen opgetrokken bij het begeleiden van scheidingen. 

Als je begeleiding bij een echtscheidingsprocedure nodig hebt, wil je kunnen rekenen op een professionele en persoonlijke benadering. Wij zorgen daarvoor. Allebei hebben wij ruim 12
jaar ervaring in het vak en we zijn aangesloten bij De Scheidingsdeskundige, het kenniscentrum voor de scheidingsexpert.

Petra Schiphuis

Petra Schiphuis is eigenaar van Divortium , kundig MfN register mediator, scheidingsspecialist, maar ook Erkend Financieel Adviseur en Register Makelaar Vastgoed. Als scheidingsspecialist en mediator helpt ze om een stukgelopen relatie goed af te sluiten, niet alleen op financieel gebied, maar juist ook op het emotionele vlak. Zeker als er kinderen bij betrokken zijn. De praktijk van Petra is gevestigd in Musselkanaal.

Marieke Van Namen

Marieke van Namen is eigenaar van Divortium, meester in de rechten, scheidingsspecialist, MfN registermediator en coach. Marieke is een scherpe analyticus die wordt gekarakteriseerd als alert, positief en energiek. Met oog voor de mens. Hiermee is Marieke in staat de communicatie tussen mensen op gang te brengen. Iets wat onontbeerlijk is in een scheidingsproces. De praktijk van Marieke is gevestigd in Gorinchem.

Waarom Divortium?

De wet- en regelgeving rondom scheidingen is ingewikkeld en aan verandering onderhevig. Daarnaast is een scheiding vaak een emotioneel proces voor partijen, waardoor begeleiding complex kan zijn. Het is daarom van groot belang als specialist met elkaar en andere collega’s te kunnen overleggen en sparren. Samen zijn we sterker, hebben we meer kennis en blijven we up-to-date. Tevens is het natuurlijk van belang als back-up voor elkaar te kunnen fungeren mocht dit in een uiterste situatie eens nodig moeten zijn. Samenwerken betekent zowel voor cliënten als voor ons als scheidingsspecialisten/mediators een hoog kennisniveau en vaardigheden.

Missie & Visie

Wij zien het als ons doel om professionele begeleiding te geven waarbij een persoonlijke benadering centraal staat. Het is onze missie om orde te scheppen in een lastige periode van het leven en ondersteuning bieden in alle stappen. Je kunt bij ons rekenen op een duidelijke uitleg van de complexe wet- en regelgeving, constructieve en werkbare afspraken en een meedenkende en proactieve houding. Dit leidt tot rust en overzicht in een emotionele fase. Door te kiezen voor een scheidingsmediator heb je niet te maken onnodig lange juridische procedures. Onze visie is dat wij willen bijdragen aan het voorkomen van vechtscheidingen, zodat jullie samen ouders kunnen blijven.

Neem contact met ons op

Contact Us
Selectievakjes