Kosten

Kosten

Een informatiegesprek bij een van onze scheidingsmediators is altijd gratis en vrijblijvend. Tijdens zo’n gesprek maken wij graag kennis met elkaar en leggen we uit wat in de specifieke situatie nodig is, uiteraard afhankelijk van jullie behoeften.

Tevens bespreken wij de kosten van mediation en geven een overzicht van de kosten bij scheiding. Ook doen wij altijd een check of één van jullie of wellicht allebei in aanmerking komen voor een toevoeging bij de Raad voor Rechtsbijstand.

Wij houden van duidelijkheid en transparantie. Dus geen verborgen kosten of verrassingen achteraf. Neem dus gerust contact op voor een vrijblijvend informatiegesprek.

Wat kost een mediator bij scheiding?

Bij Divortium is er steeds één mediator die de gehele mediation begeleidt. Van het begeleiden van de mediationgesprekken tot het opstellen van het convenant en indien nodig het ouderschapsplan en de volledige afwikkeling van de procedure (indien nodig bij de rechtbank).

Scheiden onder begeleiding van een mediator is over het algemeen substantieel goedkoper en efficiënter dan met begeleiding van een advocaat.

Wij werken op verschillende manieren, geheel naar voorkeur van cliënten, omdat we het van belang vinden dat ook de manier van facturering bij jullie past. Wat zijn, naast de transparante werkwijze, nog meer redenen om voor Divortium te kiezen?

  •   Ruim 12 jaar ervaring met echtscheidingsprocedures;
  •   Kennis van alle juridische en financiële aspecten bij een scheiding;
  •   Wij houden rekening met alle emoties die bij een breuk komen kijken;
  •   Kom langs of kies voor videobellen;
  •   Professionele werkwijze met een persoonlijke benadering.

Uurtarief

Voor onze dienstverlening hanteren wij ons marktconforme uurtarief. Ieder situatie is maatwerk, daarom leggen wij in een vrijblijvend informatiegesprek graag uit wat het best bij u past.

Vast Honorarium

Veel cliënten kiezen voor het vaste honorarium, zodat vooraf duidelijk is wat de totale kosten zijn van de scheiding.

Het vaste honorarium is opgebouwd uit verschillende modules, afhankelijk van jullie situatie. Is er bijvoorbeeld sprake van een huwelijk, geregistreerd partnerschap of samenleving? Is er een eigen woning? Hebben jullie samen kinderen? Etc.

Tijdens het vrijblijvende informatiegesprek leggen we dit graag uit en maken het vaste honorarium voor jullie situatie inzichtelijk.

Toevoeging Raad voor Rechtsbijstand

Als het inkomen en het vermogen (2 jaar geleden, het zogenaamde ‘peiljaar’) onder bepaalde grenzen liggen kan het zijn dat er aanspraak gemaakt kan worden op een toevoeging door de Raad voor Rechtsbijstand.

Tijdens het vrijblijvende informatiegesprek checken we altijd of jullie, of één van jullie, hiervoor in aanmerking komen. Als er aanspraak gemaakt kan worden op een toevoeging door de Raad voor Rechtsbijstand, dan is alleen een éénmalige eigen bijdrage verschuldigd van € 61,- of € 121,- (2024). Tevens is er een korting op de totale griffierechten van de rechtbank. De Raad voor Rechtsbijstand betaalt dan de overige kosten van een mediator bij scheiding.

De aanvraag en de gehele administratieve afhandeling van een toevoeging bij de Raad voor Rechtsbijstand regelen wij natuurlijk voor jullie.

Rechtsbijstandverzekering

Als een rechtsbijstandverzekering is afgesloten is het raadzaam om te checken of deze verzekering mediation vergoed. Als mediation wordt vergoed, begeleiden wij uiteraard de afhandeling.

Griffierechten rechtbank

Als een verzoek moet worden ingediend bij de rechtbank dan zijn er zogenaamde griffierechten verschuldigd aan de rechtbank. Dit zijn de administratiekosten van de rechtbank. Als er geen sprake is van een toevoeging door de Raad voor Rechtsbijstand dan bedragen deze griffierechten € 160,- (2024) per persoon, vrij van btw. Is er wel een toevoeging verkregen door de Raad voor Rechtsbijstand dan bedragen deze griffierechten van de rechtbank € 43,50 (2024) per persoon en vrij van btw.

Wij declareren deze kosten en zorgen dat de rechtbank wordt betaald. Zo houden jullie één aanspreekpunt voor de scheidingsmediation.

Kosten die gemaakt moeten worden voor bijvoorbeeld een notaris, psycholoog, accountant, pensioenactuaris of hypotheekadviseur zijn uiteraard niet ingegrepen in de kosten van de mediator.

Vragen over kosten?

Neem gerust contact met ons op, we beantwoorden graag je vragen over de kosten van een mediator bij een echtscheiding.