Mediator Raamsdonksveer

Zoeken jullie een mediator in Raamsdonksveer of in de nabije omgeving? Bij Divortium helpen we jullie graag om deze ingewikkelde tijd goed door te komen. We bieden begeleiding tijdens echtscheidingen voor zowel de juridische als financiële aspecten. Hierbij houden we rekening met emoties die voorkomen tijdens de scheiding.

Als scheidingsmediator zorgen we voor structuur, ook in Raamsdonksveer. We stellen een overzichtelijke planning op, zodat het voor beide partijen duidelijk is waar ze aan toe zijn. De gezamenlijke afspraken geven rust. Zoeken jullie een oplossingsgerichte werkwijze gericht op de toekomst? Maak dan een afspraak met ons als scheidingsmediator Raamsdonksveer.

Scheidng Raamsdonksveer

Begeleiding bij de scheiding door een mediator in Raamsdonksveer

We starten het traject graag met een kennismakingsgesprek, zodat jullie meer kunnen vertellen over de situatie. Hierin kunnen jullie aangeven wat jullie belangrijk vinden in de begeleiding tijdens het echtscheidingsproces. Jullie krijgen de tijd om alle vragen te stellen.

De mediator in Raamsdonksveer geeft vervolgens een passende uitleg die aansluit bij de situatie waarin jullie je bevinden. Iedere scheiding is anders en vraagt om maatwerk. Omdat wij meerdere jaren ervaring hebben, weten wij precies wat er nodig is om het scheidingstraject goed af te ronden. Voor een persoonlijke aanpak ben je bij ons aan het juiste adres.

Wat kan een scheidingsmediator Raamsdonksveer voor jullie betekenen?

Als er na het kennismakingsgesprek een klik is, kunnen we overgaan tot mediation. Er volgen diverse vervolggesprekken waarin we de benodigde documenten verzamelen en kijken wat er van belang is of financieel en juridisch gebied. Wij kunnen jullie onder andere begeleiden in het volgende:

 •  scheiden met een koophuis;
 •  scheiden met kinderen;
 •  alimentatie;
 •  scheiden met een eigen onderneming;
 •  het ontbinden van een geregistreerd partnerschap;
 •  het ontbinden van een samenlevingscontract;

We kijken bijvoorbeeld of het mogelijk is dat één van de partijen de koopwoning kan behouden en we helpen bij het maken van een alimentatieberekening. Wat wij voor jullie kunnen betekenen? Dat vertellen we je graag tijdens de kennismaking!

Wanneer is mediation bij een scheiding een goed idee?

Wanneer je kiest voor mediation, kies je ervoor om te scheiden zonder een advocaat. Dit scheelt niet alleen in de kosten, maar het kost vaak ook minder tijd. Willen jullie er samen uitkomen? Dan is het verstandig om een mediator in te schakelen die jullie kan helpen bij de scheiding in Raamsdonksveer. Het is sterk aan te raden vanwege de volgende voordelen:

 •  Mediation voorkomt vaak een vechtscheiding;
 •  Er worden duidelijke afspraken gemaakt;
 •  Je ontvangt duidelijke begeleiding en persoonlijk advies;
 •  Een overzichtelijke planning biedt structuur;
 •  Oog voor emoties en in het bijzonder voor de kinderen;
 •  Afspraken worden vastgelegd in het scheidingsconvenant;
 •  Wanneer nodig wordt er een ouderschapsplan opgesteld.

Het is ons doel om samen tot een passende oplossing te komen. Door samen afspraken te maken, worden conflicten in de toekomst sneller vermeden.

Met mediation in Raamsdonksveer is jullie scheiding goed geregeld

Woon je in Raamsdonksveer en zoek je begeleiding tijdens een scheiding? Dan kan mediation de uitkomst bieden. Samen maken we heldere afspraken die gericht zijn op de toekomst. Hierin wordt rekening gehouden met de belangen van beide partijen.

Bij Divortium bieden we een luisterend oor in deze ingewikkelde situatie. We denken proactief en oplossingsgericht met jullie mee, om zo het scheidingsconvenant op te stellen. Deze wordt pas ondertekend als beide partijen akkoord zijn met de gemaakte afspraken. De juridische verplichtingen worden vervolgens door de scheidingsmediator opgepakt.

Benieuwd naar de mogelijkheden van scheidingsmediation in Raamsdonksveer?

Neem contact met ons op

Contact Us
Selectievakjes